大学英语A考试试题及答案

大学英语A统考模拟试题

大学英语A 1

一、阅读理解

1、 This is not the world we know. This world is controlled by computers. Men and women can be seen, but they are following the orders given to them by machines. The machines were designed by mad scientists, but at some point even the mad scientists were taken over by their super-inventions.

Does this sound familiar? You have probably read something like it in magazines or books, or seen it in a film. Why is it so popular? One of the reasons is that it reflects the fears of many people; fear of the unknown fear of what is not understood or, at least, fear of something that is not completely understood.

The fact is that every day it seems that computers take control of another area of our lives. Some

factory jobs are now done by robots and the robots are controlled by computers. Our bank accounts are managed by computers. At the airport, our tickets are sold by a computer. Certainly, many of these operations are made more

efficient by computers, but our admiration is sometimes mixed with unsafe feelings. And this lack of safety is caused by the fact that we do not know how computers do these things, and we really don't know what they might do next. But we can find out how computers work, and once we understand them, we can use computers instead of worrying about being used by them. Today, there is a new generation of computer wizards who know exactly how computers get things done. These young men and women, usually university students, are happy to sit for hours, sometimes for days, designing programs, not eating, not sleeping, but discovering what can be done by these wonderful slaves which they have learned to control. These computer wizards have learned to use the computer and search for new tasks for their machines.

(1)、According to the passage, our present world is under the control of ______ . 答案: D

A:mad scientists B:men and women C:the unknown fear D:some super-inventions

(2)、The reason why many people are afraid of computers is that ______ . 答案: B

A:they don't know anything about computers B:they haven't really understood computers

C:there are so many computer games D:computers are often down

(3)、The author mentions computer wizards in order to point out that ______ . 答案: A

A:computers can be controlled by man B:there should be more people devoted to computers C:only young people are interested in computers D:more time and energy is required to control computers

(4)、This passage is probably written to suggest that ______ . 答案: C

A:some day computers can deal with all human problems B:computers can be used in place of traveling to our jobs C:people should not fear computers D:computer technology will not meet people's needs in various situations

(5)、The author's attitude towards widely used computers is __答案: A____ .

A:positive B:anxious C:worried D:serious

2、 In 1826, a Frenchman named Niepce needed pictures for his business. But he was not a good artist. So he invented a very simple camera. He put it in a window of his house and took a picture of his garden. That was the first photo.

The next important date in the history of photography(摄影术)was in 1837. That year, Daguerre, another Frenchman, took a picture of his reading room. He used a new kind of camera in a different way. In his pictures you could see everything very clearly, even the smallest things. This kind of photo was called a Daguerreotype.

Soon, other people began to use Daguerre's way. Travelers brought back wonderful photos from all around the world. People took pictures of famous buildings, cities and mountains.

In about 1840, photography was developed. Then photographers(摄影家)could take pictures of people and moving things. That was not simple. The photographers had to carry a lot of films and other machines. But this did not stop them, for example, some in the United States worked so hard.

Mathew Brady was a famous American photographer. He took many pictures of great people. The pictures were unusual because they were very lifelike(栩栩如生的).

Photography also became one kind of art by the end of the 19th century. Some photos were not just copies of the real world. They showed ideas and feelings, like other kinds of art.

(1)、The first photo taken by Niepce was a picture of ______. 答案: C

A:his business B:his house C:his garden D:his window

你可能喜欢

  • 血液试题
  • 初二英语测试题及答案
  • 检测复习题
  • 初一英语测试题及答案
  • 初三英语测试题及答案
  • 2011浙江高考英语试题及答案
  • 高一英语测试题及答案
  • 2012浙江高考英语试题及答案

大学英语A考试试题及答案相关文档

最新文档

返回顶部